Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tribunal ucrainean a aprobat oficial confiscarea petrolierului rus Nika Spirit
30 iul 2019 / 19:24
Un tribunal ucrainean a decis, marţi, să aprobe oficial confiscarea petrolierului rus reţinut joi în portul Izmail, din regiunea Odesa, informează Reuters, citând agenţia de presă rusă Interfax.
de  S.I. Catalin

Petrolierul rus Nika Spirit (care se numea până de curând Neyma) a fost reţinut joi în portul Izmail pentru presupusa sa implicare în capturarea de către Rusia a trei nave ucrainene, în noiembrie 2018, în apropierea strâmtorii Kerci din Marea Neagră.

Echipajul petrolierului rus, format din aproximativ 15 persoane, a fost eliberat la câteva ore după reţinerea navei.

La sfârşitul lunii mai, Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării de la Hamburg i-a cerut Moscovei eliberarea ''imediată'' a marinarilor ucraineni arestaţi în noiembrie anul trecut în strâmtoarea Kerci.

Kremlinul a respins decizia, afirmând că instanţa nu are competenţă în respectivul caz. Kievul insistă ca a fost vorba despre un act de agresiune din partea Rusiei şi că incidentul s-a petrecut în apele internaţionale.

Noul preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a cerut omologului său rus, Vladimir Putin, la sfârşitul lui iunie, eliberarea marinarilor. Totuşi, la jumătatea lunii iulie justiţia rusă a prelungit detenţia lor cu încă trei luni.

Ştiri Recomandate