Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria, Algeria, Egiptul și Qatarul se află printre primii zece importatori de armament din Germania
Volumul exporturilor de armament german în perioada 2017- 2021 s-a ridicat la 22,5 miliarde de euro. Ungaria s-a situat în fruntea țărilor care au cumpărat aceste arme, iar Algeria, Egiptul și Qatarul sunt, de asemenea, printre primele zece țări de pe lista oficială.
de  Nicolae Iordan

Odată cu încheierea perioadei legislative actuale, guvernul german, condus de cancelarul Angela Merkel, a aprobat licențe de export pentru arme în valoare totală de 22,5 miliarde de euro. Aproximativ 6,2 miliarde de euro au fost obținuți din arme de luptă și 16,4 din alte echipamente ;i sisteme militare, a anunțat Ministerul Afacerilor Economice la o cerere de informare depusă de deputata de opoziție, Sevim Dağdelen.

Acest inventar a inclus perioada de timp a actualei sesiuni legislative a Parlamentului german, 24 octombrie 2017 - 8 august 2021. Anul 2019 a înregistrat un număr record de autorizații pentru exportul de armament, care a depășit cu puțin peste 8 miliarde de euro.

Ungaria s-a situat în fruntea listei țărilor care au beneficiat de exporturile militare germane în perioada menționată, cu o valoare de aproximativ 2,7 miliarde de euro, urmată de Statele Unite cu aproximativ 2,4 miliarde de euro.

Algeria a fost prima țară arabă clasată pe această listă și a treia în spatele Ungariei și Statelor Unite, cu puțin sub două miliarde de euro. Algeria este urmată de Egipt cu aproximativ 1,9 miliarde de euro, iar Qatarul a intrat în primele zece țări care au cumpărat arme germane, în valoare de puțin aproximativ 720 de milioane de euro.

Sevim Dağdelen, un politician de stânga, a criticat exporturile de armament în perioada menționată, subliniind că "exporturile uriașe de arme din perioadele electorale trecute au fost și încă alimentează focurile multor războaie și conflicte". Aceasta a menționat: "Este urgentă schimbarea politicii pentru a opri exporturile de arme, în special către țările în curs de dezvoltare și zonele cu frământări și război".

În epoca Angelei Merkel, care deține funcția de cancelar de la sfârșitul anului 2005, exporturile certificate au depășit 85 de miliarde de euro.

 

Ştiri Recomandate