Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria ţine cu dinţii de acordul semnat cu ruşii de la Gazprom. Budapesta respinge criticile Kievului
01 oct, 11:07
Premierul ungar Viktor Orban a respins vineri criticile formulate de Kiev faţă de acordul pe termen lung semnat de Ungaria şi grupul energetic rus Gazprom, susţinând că nu poate ţine cont de punctul de vedere al Ucrainei, transmite Reuters.
de  DefenseRomania Team

În contextul în care Gazprom a suspendat tranzitul de gaze către Ungaria via Ucraina, şeful executivului ungar a declarat pentru postul Radio Kossuth că el poartă exclusiv răspunderea în faţa alegătorilor ungari, care în absenţa noului acord ar fi nevoiţi să plătească un preţ mai mare pentru gaz.

Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom.

Conform acestui acord, Budapesta s-a angajat să cumpere de la Gazprom, în fiecare an, o cantitate de 4,5 miliarde metri cubi de gaze naturale timp de cel puţin zece ani, a informat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto cu prilejul ceremoniei de semnare a acordului. El a adăugat că Ungaria va avea opţiunea de a modifica volumul achiziţiilor de gaze după primii zece ani.

La rândul său, Gazprom va livra anual Ungariei o cantitate de 4,5 miliarde metri cubi de gaze naturale prin două rute: 3,5 miliarde metri cubi via Serbia şi un miliard de metri cubi via Austria.

Ştiri Recomandate