Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Air Force elimină bombele nucleare B61-7 și B83-1 de pe bombardierele B-52H
Directorul Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists, Hans Kristensen, a anunțat că US Air Force elimină bombele nucleare B61-7 și B83-1 din configurația armelor aprobate pentru bombardierele B-52H, transmite defence blog.
de  Eduard Pascu
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force

„Bombardierele B-52 nu mai sunt autorizate să transporte bombe nucleare. Noua instrucțiune a US Air Force specifică eliminarea B61-7 și B83-1 din configurația armelor aprobate pentru B-52H”, a spus Kristensen citând un manual actualizat recent al US Air Force.

Noul manual al US Air Force, intitulat „Reguli de siguranță pentru bombardierele strategice ale SUA”, confirmă că B-52H Stratofortressbomber nu mai poartă bombe cu gravitație nucleară.

Ultima revizuire a Manualului a avut loc în 2017. În document se precizează că singura armă nucleară transportată de bombardierele B-52 este AGM-86B cu focos W80-1.

Conform unui raport, motivul schimbării pare a fi faptul că B-52 nu mai este considerat suficient de bine protejat pentru a trece prin apărarea aeriană modernă pentru a putea lansa bombe bombele respective pe teritoriul inamic.

Vezi și: SUA au trimis bombardiere B-52 la baza Diego Garcia, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

Ştiri Recomandate