Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army a efectuat un asalt aerian asupra Insulei Hawaii
13 noi 2019 / 15:04
Soldați din cadrul Brigăzii 25 Aviație de Luptă a US Army au finalizat un amplu exercițiu de formare a asalturilor aeriene pe scară largă, potrivit unui comunicat recent al serviciului, transmite defence blog.
de  Eduard Pascu

Asaltul aerian reprezintă îmbarcarea forțelor de la sol în elicoptere și transportarea acestora în terenul țintă care fie nu a fost complet securizat fie pentru a declanșa un atac din spatele liniilor inamice.

Pentru acest exercițiu soldații s-au îmbarcat în 20 de elicoptere CH-47 Chinook și UH-60 Blackhawks care pot asigura capacitatea de transport în vederea unui asalt aerian asupra Wheeler Army Airfield la Pohakuloa Area Training situat pe Insula Mare a Hawaii.

Elicoptere CH-47 Chinook împreună cu UH-60 Blackhawks au parcurs peste 200 de mile pentru a muta soldați și echipamente în vederea asaltului. 

"Asaltul aerian nu trebuie confundat cu atacul aerian, bombardament aerian sau parașutare, care toate se referă la un atac folosind exclusiv aeronave", se mai arată în comunicatul US Army.

Vezi și: Transport masiv de elicoptere Black Hawk și Apache în Grecia

Ştiri Recomandate