Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Washingtonul oferă recompensă pentru capturarea a doi hackeri ucraineni
22 iul 2020 / 20:33
SUA au anunţat miercuri că oferă două milioane de dolari ca recompensă pentru orice informaţie care ar duce la arestarea a doi ucraineni acuzaţi că ar fi vândut informaţii confidenţiale după ce au piratat Comisia pentru valori mobiliare şi schimb din SUA, potrivit AFP.
de  Eduard Pascu

Artiom Viaceslavovici Radcenko şi Oleksandr Vitalievici Ieremenko au fost inculpaţi în ianuarie 2019 în statul New Jersey pentru că ar fi sustras mai multe mii de fişiere informatice din calculatoarele Securities and Exchange Commission (SEC), între care rezultate trimestriale şi anuale ale unor întreprinderi. Potrivit Ministerului Justiţiei, ei ar fi vândut aceste informaţii înainte ca ele să devină publice.

"Criminalitatea cibernetică nu se supune şi nici nu respectă legile niciunei ţări", a afirmat într-un comunicat secretarul de stat american Mike Pompeo. Departamentul de Stat oferă o recompensă de un milion de dolari pentru fiecare dintre ei în cadrul programului său de combatere a organizaţiilor criminale transnaţionale, transmite Agerpres.

Este pentru prima oară când Secret Service, agenţia însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a altor demnitari şi care oferă cealaltă jumătate a sumei, propune o recompensă pentru vreun cetăţean străin urmărit în SUA.

Citește și: Mike Pompeo ne avertizează să nu facem jocurile Chinei. Beijingul vrea ca europenii să se îndepărteze de Statele Unite

Ştiri Recomandate