Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zbor de 29 de ore pentru trei bombardiere B-2 Spirit Stealth
Trei bombardiere B-2 Spirit Stealth au fost dislocate de la Baza Forțelor Aeriene Whiteman, Missouri, la unitatea națională de sprijin Diego Garcia, situată în Oceanul Indian, pentru a sprijini misiunile Forțelor Aeriene Bomber Task Force.
de  Eduard Pascu

Zborul de 29 de ore a demonstrat angajamentul continuu al SUA față de aliați și parteneri, arătându-și capacitatea de a livra opțiuni letale și cu rază lungă de acțiune, oricând și oriunde, se arată într-un comunicat al Pacific US Air Force.

„Suntem încântați să revenim la această bază importantă, Diego Garcia”, a spus lt. col. Christopher Conant, comandantul BTF. „Această grupă operativă de bombardieri este strategia noastră națională de apărare. Intensificăm letalitatea în timp ce consolidăm relațiile cu partenerii. În ciuda unei pandemii globale, suntem pregătiți să sprijinim INDOPACOM și Departamentul Apărării în realizarea obiectivelor strategice ale națiunii noastre", a mai spus Conant.

Ultima oară când bombardierele B-2 Spirit au fost dislocate la INDOPACOM a fost în ianuarie 2019. Atunci, trei bombardiere B-2 Spirit Stealth și aproximativ 200 de avioane au fost dislocate de la Baza comună Pearl Harbor-Hickam din Hawaii și au participat la 171 de ore de antrenamente.

Citește și: Amplu exercițiu americano-japonez în coasta Chinei

 

Ştiri Recomandate