Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României
30 noi 2021 / 20:16
Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei România în SUA, zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola România, în perioada 1-11 decembrie. 
de  DefenseRomania Team

În perioada 1 decembrie - 11 decembrie, mai multe elicopterele ale US Army, ajuns în aceste zile în portul Alexandroupolis, Grecia, urmează să efectueze zboruri către Baza Stefanovikio din Grecia și Baza Mihail Kogălniceanu din România.

Elicopterele Black Hawk și Apache aparțin Brigăzii 1 de cavalerie aeriană - parte a Diviziei 1 de cavalerie a US Army - din Baza Fort Hood, Texas. Potrivit US Army, elicopterele sosesc în Europa pentru o desfășurare de nouă luni.

1st Air Cavalry Brigade va fi dislocată în Europa pentru o perioadă de nouă luni, urmând să participe la exercițiile organizate în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, militari și elicoptere din cadrul acestei brigăzi urmând să fie găzduite și la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Operaţiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie 2014, inițial în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea.

Operațiunea a fost lansată în contextul crizei din Ucraina, unde Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea şi sprijină rebelii separatişti din estul Ucrainei, teritorii aflate la numai câteva sute de kilometri de graniţele NATO.

 

Ştiri Recomandate